Nur Hidayati Binti Amir

Nur Hidayati Binti Amir

puteri amir + mariyam

Daisypath Happy Birthday tickers

...i'm be a blogger...

Daisypath Friendship tickers

Monday, 31 December 2012

..tahun baru..

sebenarnya ida dah malas nak update tapi memandangkan nie hari terakhir 2012, update jelah..
so, apa azam ida untuk tahun 2013 ea?? Hahaha
hmm, cmna nak bwat azam baru kalau azam lama pon xtertunai lagi.. :p
maybe ida akan teruskan ngan azam lama..
nak kuruskan berat badan, nak bahagiakan orang2 yang ida sayang, nak berjaya dalam hidup dan yang sama waktu dengannya.. :D
banyak kenangan2 suka dan duka yang ida tempuh dalam tahun nie..
tapi, xpelah..mgkin benda tu nak mematangkan lagi pemikiran ida..
tapi, matang ke ida nie?? :p
perkara yang menakutkan ida bila dah masuk 2013 is umur ida akan menginjak ke angka 20-an..huhu
still not ready nak menginjak dewasa..
kalu orang dulu2 cakap dah boley kawen nie..haha
harap tahun 2013 akan memberi kebahagiaan kat ida, family ida and untuk kami berdua.. 

seminggu berdating.. J



 kenangan matrik.. L

masuk pertandingan pencarian gadis kotex.. :D

..orientasi masuk UPSI..


my new classmate.. J




...kemalasan...

assalamualaikum..
final exam tinggal lagi 5 hari, tapi ida still xstudy pape g..
asal la ida rasa malas sgt ea??
dulu kat matrik xmcmnie pon.. L
maybe dulu kat matrik ada orang bagi semangat kowt..
kat sini xde sape2 pon nak bagi smangat..
ida kena lah study sorang2..
ada kawan pon macam xde kawan je kat sini.. L
ya Allah, kau permudahkanlah segala urusanku..
buangkanlah rasa malas dalam diriku ini..
bila la mood study nak mai xtaw..
kalu nak tunggu, memamng ida xkan study la..huhu
so, mintak suma kawan2 doakan kejayaan ida ea.. J
insyaAllah..

...2012 melabuhkan tirai...

assalamualaikum kengkawan..
2012 dah nak melabuhkan tirai dan ida pon dah nak masuk 20-an..
dah xrasa remaja tapi dah masuk alam dewasa..
rasa sangat cepat masa berlalu…
xsempat nak bernafas pon dalam tahun 2012 nie.. :p
azam tahun 2013??
rasanya  kena still teruskan azam tahun 2012 yang xtertunai tu..
apa ea azam tahun 2012 aritu??
rahsia la, mana bley gtaw apa dia..hehe
so, harap tahun 2013 yang bakal menjelang nie ida bley tempuh ngan tabah..
walaupun banyak dugaan yang datang, ida harap ida bley tenang..
semoga apa yang dihajati tahun 2013 akan tertunai.. :D
insyaAllah.. J

Friday, 7 December 2012

...minggu yang bz...

skrang baru ida rasa kehidupan u yang sebenar…
dah berapa malam tidur xcukup sbb nak siapkan assignment ngan projek..
letih tu jgn ckp la…
so, bila dah jadi stress mcmnie, makan pon banyak..
badan dah makin naik nie..huhu
tapi alhamdulillah byk assignment dah submit..
just tinggal lagi 1 assignment n projek je yang xsiap lagi…
harap suma kerja dipermudahkan jalan-Nya.. J
just tinggal lagi 3 minggu je utk study..
then, dah nak final exam..
seriously rasa sat je masa berlalu..
ida dah nak abes sem 1 dah pon…
harap suma kengkawan doakan kejayaan ida ea..
insyaAllah J

Wednesday, 21 November 2012

...surprise from him....

salam suma..
arinie ida nak cite apa ea??
ok, ida nak cita apa yang ida dpt from my lovely balik cuti aritu..
mcm2 kejutan ida dapat dari dia.. <3
thanks awk sbb bagi mcm2 kat saya…
firstly, ida dapat baju…weee
cantik kowt baju tu..
I got two baju dalam 1 masa…
baju UTM n blous lngan pnjang…
you’re too sweet sbb saiz baju saya pon you tahu kan?? J
then, ida pon dpt 2 keychain..
one is keychain nama dia n yg kedua dpt keychain kunci..
kunci apa ea??
kunci hati dia la…
dia kata ida dah kunci hati dia.. <3
roomantik sgt awak ngan saya kan??
ida pon dpt chocolate from him..
love2 lagi chocolate tu…
nice je ida tgok sampai nak makan pon xgamak.. :p
n the last one I got a tablet..
wah, best kowt dpt tablet..
bley la mengisi masa lapang ngan main game.. J
thanks sgt3 awk coz menyayangi saya sepenuh hati awk..
I’ll never curang belakang awak k..
pliss trust me.. J

Friday, 16 November 2012

...accident...

assalamualaikum blogger..
sihat ke suma??
kalu xsihat, sama la kita..hehe
ida nak cerita yg ida accident ari selasa lepas..
haisy, mcmna la bley xnmpak yg keta tu nak kluar..
xpasai2 ida kena lnggar ngan keta tu..
mula2 jatuh tu ida tgok moto dlu, tapi alhmdulillah moto xde pape..
cuma side mirror je yg patah ckit..
then mula la ketaq tkowt kena mrah ngan empunya keta tu sbb keta dia teruk jgk la..
pastu nasib bek la empunya keta tu baik hati..
muda lagi tu..mgkin dia tgok ida pmpuan kowt..haha
then dia nak bwak ida ke klinik tp ida xbagi sbb ida nak tnggu kinah mai ambik..
so, dia tinggalkan la no tpon dia..
dia swoh call kalu ada pape nnt..
pastu ida baru perasan yg kaki ida darah meleleh2 kluar…
tapi siyes xrasa sakit lngsung..
then, kinah lak mai 5 minit pastu…
dia bawak ida p klinik tp memandangkan wktu tu deepavali, klinik xbukak..
so, ida pon call paly gtaw ida accident..sian dia gelabah xtentu pasal..hehe
dia swoh kinah bawak ida p umah dia sbb mak dia kan nurse..
mak dia la yg cucuk ida, then cuci luka ida..
thanks to my mother in law..hehe
pastu baru call abah plak gtaw..
ptg tu abah mai la ambik ida kat umah paly…
balik je dari umah mgkin ida jalan byk sgt..
kaki ida darah balik la..
siyes darah kluar byk sgt smpai kak hanim xtaw nak bwat pape..
pastu abah swoh siap nak p hospital tkowt jadi pendarahan dalaman..
dlm keta tu kena la lapik ngan surat khabar sbb darah xbenti2 menitik..
smpai je kat hospital, dressa tu pon panik sbb darah byk sgt..hehe
tgok dressa tu nak tergelak pon ada..
 ida kena xray kaki dulu then baru kena jahit..
nasiblah ida nie kuatkan..
senyap je wktu kaki kena jahit wlaupon wktu tu rasa sakit sgt2…huhu
xpatot btoi doc tu jahit kaki ida xbg ubat kebas...
mmang rasa sakit smpai ke tulang lah..
so, nielah pengalaman paling tragis dlm hidup..haha
hope lpasnie akan berhati2 bila bawak moto..

banyakkan darah ida?? :p

xmacam orang sakit pon kan?? haha

Friday, 2 November 2012

...kenapa ammar...

assalamualaikum..
mid sem break nak abes dah..
siyes rasa sedih sgt nak balik u dah..
tapi, xpe ida balik upsi 5 hari je then balik kedah plak cuti deepavali…
hoorrrreeeeyyy!!
sebenarnya ida nak cerita something nie..
act ramai tanya ida kenapa blog ida nma idaammar…
pastu suma kata kat ida ada orang len ke sbb gabung ngan nama ammar tu..
depa rasa pelik knpa ida gabung nma ida ngan ammar…
ok, kat sini ida nak cerita yg ammar tu nama family ida..
amir + mariyam…
so, jadi la ammar…
tu nama gabungan mak n abah ida…hehe
so, skrang suma dah taw la kan yg tu hanyalah nama family..
jgn la bwat gosip2 panas dah ea…
kesian ida nak kena explain kat suma org…hehe
ida xpenah curang pon ngan paly..
ida still sayangkan dia smpai bila2.. :)
xkan pernah ada orang laen dalam hati nie selain dia sorang je..



Wednesday, 31 October 2012

..salam aidiladha..


salam  bloggers skalian…
ida rasa xterlambat lagi kan kalu ida nak ucap salam aidiladha..
nie pon last minit ida ucap sbb ida rasa sgt mls nak update blog nie..
tp act raya korban tahun nie xsemeriah tahun sebelomnya…
ida hnya dok umah je…
xke mana2 pon…huhu
tp ida rasa sgt heaven sbb dpt balik umah..
rindu kat mak, abh, kak2, abg n anak nakan ida yg comey2 tu…
best sbb dpt jmpa depa suma…
ida syg sgt ngan family ida…hehe
pape pon, salam aidilahda suma.. J


Friday, 26 October 2012

...terluka lagi...

pape pon yang saya buat, saya tetap xkan dpt balik awak yg dulu…
kalu awak rasa tu yang terbaik, it’s up to you..
saya pasrah je.. L
buatlah apa2 pon asalkan awak bahagia..



Friday, 19 October 2012

...hati terguris...

hati terguris??
ye, skrang ida rasa sangat down…
mcm nak nanges pon ada…
knpa awk mcm brubah?? kenapa awk??
knpa bdk2 pmpuan kls awk cuba nak dekat ngan awk??
saya tahu saya bkn yg terbaik tp knpa kwn awk nak layan awk baik..
saya ada perasaan la awk…
saya sabar je..
saya tahu awk syg saya, tp mcmna saya nak tahan kalu saya jauh ngan awk tp kwn pmpuan awk dekat ngan awk??
saya rasa sakit sgt awk…
ptg2 awk main badminton ngan kwn pmpuan awk…
awk xgtaw saya…
saya tahu awk xgtaw saya sbb awk xnak saya sedih…
tp, apa hakikatnya skrang??
saya rasa lagi sedih…
awk belanja kwn awk smpai ratus2..
xpa, saya pham…
sorry kalu awk baca blog saya…
saya dah xtaw nak luah kat sapa..
saya tkowt saya jadi gila kalu saya pendam sorg2… L
awk berilah saya masa utk saya pk balik tntang hbungan kita..
saya perlu masa utk betulkan apa yg slah..
awk continue la ngan apa y awk bwat skrang..
saya bukan sesiapa pada awk utk saya halang benda tu…
saya harap awk berbahagia ngan kwn2 pmpuan awk…
doa saya selalu mengiringi awk slalu..




Thursday, 18 October 2012

...harapan kembali bersinar...


sebulan dah ida kat upsi nie…
alhamdulillah ida dah bley sesuaikan diri ida kat sini…
rasa sangat stress study kos software engineering…
ida xminat la kos nie…
cmna nak study nie?? L
then ida survey la utk tukar kos bley ke x…
then ida jmpa la KJ (ketua jabatan) mntak nasihat dia…

Ida: dr, bley x kalu saya nak mntak tukar kos pendidikan??
KJ: bley je tp kos kamu kan open market, so susah la ckit..
Ida: tp dr, dlu saya penah ambik medsi…xkan xley kowt?
KJ: kalu mcmtu, pihak upsi bley la pertimbangkan la dah kamu penah ambik medsi…

alhamdulillah lega sgt bila ida dngar cmtu…
tp sem 2 baru ida bley apply utk tukar kos…
ida tpon mak tnya cmna, then mak bagi je ida tukar kos kalu kos tu pendidikan…
so, ida kena la maintainkan result sem 1 ida baru ida bley apply…
ida harap sgt kali nie ida xkan kecewa lagi…
SAYA NAK JADI CIKGU LA!!!!
insyaAllah dengan berkat doa mak n abah, ida harap permohonan ida nnti akn berjaya…
sama2 la doakan kejayaan ida ea… J

Wednesday, 3 October 2012

rindu kedah!!!

ida sngat rindukan kedah..
skrang, ngah menghitung ari nak balik kedah...
cepat2 lah masa berlalu...
dah rindu kat mak n abah sgt3 nie... 
tp balik kali nie xley jmpa paly...
dia xbalik kedah...
serious ida rasa sngat down...
ida nak jmpa dia!!!
ida xdak kekuatan la dok kat sini...
dlu kat matrik dia slalu ajar ida math..
skrang dah xdak sapa nak ajar ida math....
seriously i miss you dear... :(

Wednesday, 12 September 2012

..dekat dihati..

berjauhan??
yeah, ida ngan paly dah berjauhan..
kalu dulu kat matrik slalu ja jmpa kan awk…
skrang nak jmpa dah susah…
cuti2 sem je bley jmpa..
saya tanjung malim n awk plak skudai..
tp xpala kan demi masa dpn kita bersama…
kita kena la bertahan kan utk mmbahagiakan family kita.. J
tp xpa, awk xperlu risau pasal saya k..
saya kat sini baik2 je…
saya dah bley control emosi saya kat sini…
thanks ye awk sbb byk support saya even kita dah jauh..
jauh dari segi jarak je but dekat kan dlm hati kita.. J
so, I hope awk akan study rajin2 mcm yg kita janji dulu..
kita kan nak dptkan 1st class dgree nnt..
insyaAllah kejayaan pasti akn jadi milik kita bersama… J

Saturday, 8 September 2012

...tekanan...

ida baru je abes sesi orientasi kat upsi…
orientasi dia sangat sempoi ngan akak2 n abang2 RSK sgt baik hati…
tp knpa ida dok sana ida rasa sunyi je..
xsama mcm kat matrik dulu…
mcm2 ida pk dok kat sana…
ida jadi homesick yg agak teruk smpai ida perlu balik umah..
ida slalu ja ingat mak, abah, sibling ida, anak nakan ida n paly…
serius ida sgt rindu kat depa…
tiap2 hari wktu senja msti ida akan rasa sedih..
tapi, ida perlu bertahan demi masa dpn ida..
ida dah xmau hampakan hrapan mak n abah ida..
ida perlu kuat n tabah dlm hal nie…
ida bukannya bdk2 lagi…
selagi bley bertahan ida akan bertahan…
biaqlah ida sorg je pendam perasaan nie kan??
xtaw nak kongsi ngan sapa..
ida akan cuba buat yang terbaik kat upsi nnt..
insyaAllah kejayaan pasti milik ida nnt…



Thursday, 23 August 2012

...pertama...

..1st anniversary..

sweet x kitaorang? hahaha
hari yg tngkap gmbar nie genaplah setahun perhubungan kami..
rasa cam sat je masa berlalu kan??
but, tulah realitinya..
mcm2 benda yang jadi dalam setahun nie..
but, we’re strong..
suma benda kami tempuhi walaupon kadang2 rasa sangat penat nak melayan karenah org yang xpuas hati ngan perhubungan kami..
tapi, kami percaya pada jodoh.. 
lgpon family masing2 xda bantahan..
so, buat pa kami nak penatkan diri layan perkara yang kami rasa xbetul..
just need a word ‘trust’ utk teruskan perhubungan kami..
cakap2 orang tu xperlulah nak layan sgt..
yang kami taw, pas abes je study we’ll married.. ~ :p
insyaAllah dengan izinNya..
MUHAMMAD FADZLY MOHD SAAD, saya nak awak banyak sabar ngan karenah saya ea..
insyaAllah kalu ada jodoh, kita akan bersatu jgk..
ilysm dear.. J


Tuesday, 21 August 2012

..aidilfitri..

assalamualaikum..
1st skali ida nak ucap salam lebaran even dah 3 ari kita smbut aidilfitri..
tahun nie ida rasa raya yg paling meriah sbb suma balik..
even2 kak2 ida beraya di umah mentua masing2, ida still rasa meriah sbb adik beradik mak semua balik..
tp walaupon meriah, raya skrang dah xsama mcm zaman kanak2 dulu..
rindunya nak beraya msa zaman kanak2 dulu.. L
bley ronda 1 kampung kutip duet raya..
tp suma2 tu dah xdak..
tp xpa lah, kita kan makin lama makin besar..
so, benda tu kira normallah..
raya tahun nie ida xtngkap byk gmbar sgt..
so, enjoy beberapa gmbar nie.. J


Tuesday, 14 August 2012

..doa..

actually tadi ida saja2 goggle..
then ida ada jmpa satu perkara yang membuatkan ida tertarik..
kadang2 manusia nie cepat sangat melatah bila dalam kesusahan..
mulalah mintak pertolongan dari Allah..
padahal waktu senang, ingat ka kat Allah??
apa yang ida ckap nie ida xtuju kat sapa2 tapi lebih kpd diri sendiri..
lumrah sika manusia memang mcm tu pon..
jadi, bila kita menghadapi masalah, ingatlah yang Allah nak menguji kita..
Dia nak menguji sejauh mana kesabaran kita menghadapi ujianNya..
so, kali nie ida nak berkongsi sedikit tazkirah yang ida baca tadi..

bila Allah cepat makbulkan doamu, maka Dia menyayangimu,
bila Dia lambat memakbulkan doaMu, maka Dia ingin mengujimu,
bila Dia tidak memakbulkan doamu, maka dia sudah merancang sesuatu yang baik untuk dirimu,

oleh itu, sebagai manusia, selalulah bersangka baik kepada Allah..
Dia lebih mengetahui segalanya yang Dia telah rancangkan.. J


Saturday, 11 August 2012

..perjuangan kembali bermula..

assalamualaikum..dah lama ida xupdate blog kan??
bukan sbb busy ngan keja2 umah tapi sbb tgn terlalu liat nak mengupdate blog..
sblom terlambat ida nak ucap selamat berpuasa walaupun puasa dah nak tinggal seminggu je lagi…
byk dugaan utk ida dlm bulan puasa nie…
tapi, ida perlu tempuhinya ngn tabah.. J
lpas raya ida akan memulakan kembali rutin ida sebagai seorang pelajar..
rasa cam cepat ja masa berlalu..
insyaAllah ida akan berjuang kembali sebagai seorang pelajar di Universiti Pendidikan Sultan Idris..

Saturday, 28 July 2012

...just for you...


tetiba ida teringat lagu cita high school musical..
siyes I like it so much..
lagu nie ida tujukan khas utk paly..
tu la perasaan saya terhadap awk.. <3
bila berjauhan nnt, slalu la ingat lagu tu ea.. J
mesti awk akan ingat saya sentiasa..






Saturday, 14 July 2012

..khabaran gembira..

marin 13 July, suma lpasan stpm/setaraf dah bley cek result upu..
tp bley cek start koi 12..
ida lak aritu kena p kv ambik lessen moto..
tp wktu blajar moto tu, berdebar2 ar jgk sbb nak tnggu result upu kluaq..
then, lpas ida blajar moto, ida rest jap..
then, paly call ida kta dpt msg dari 15888 kata dpt UTM..
dia xcaya msg tu tp ida ckp msg tu btul la sbb dr mygouverment pnya..
tp wktu tu ida dg rsa sedih sbb ida takut xdpt u and ida taw kalu ida dpt pon bkn kat UTM sbb ida xapply pon..

Thursday, 5 July 2012

..istimewa untukku..

entry kali nie xtaw nak post apa..
tp tetiba ida teringat video paly buat kat ida..
enjoy this video..
I really2 like it.. <3


video nie dipost pada 21 Jan 2012…
ckup 5 bln perhbungan kami…
thanks awk buat video nie kat saye..
i’m really appreciate it..
hope next time ade lagi ye.. J

Thursday, 28 June 2012

..jalan-jalan..

cuti yang sangat membosankan..
nak update blog pon mls..
so, enjoy this picture.. J



Sunday, 24 June 2012

...happy birthday...


Assalamualaikum..
entry kali nie khas untuk insan tersayang, Muhammad Fadzly Bin Mohd Saad…
..happy birthday yg ke 19 awk..
smoga pnjang umur dan murah rzeki..
dah tua nie, dah bley kawen.. ~ :p
hrap besday awk kali nie lebih b’makna dari tahun lpas..
saya xmampu nak buat meriah2 tp ckuplah sekadar apa yg saya buat ikhlas dari hati saya..
smoga apa yg saya buat utk awk arinie, awk hepy ek..
seriously i love you so much…